Temperatur/Lagring
Lagring
Vin krever å bli lagret ved en konstant temperatur, helst mørkt og kjølig. Vinkjellere bør ha en temperatur på mellom 12 og 14 Celsius grader.° Vin som lagres over lengre tid bør aldri bli utsatt for temperaturer høyere enn romtemperatur. Alt som lagres på lyse og varme steder bør konsumeres innen ett år.
ºC | Type vin |
25 | |
20 | De beste røde vinene, spesielt viner fra Bordeaux |
17 | Rød burgunder, de beste hvite burgundere, Portvin, Madeira |
16 | Chianti, Zinfandel, Côtes du Rhone |
13 | Lettere røde viner, f.eks. Beaujolais |
11 | Idiell vinkjeller temperatur. Sherry |
10 | "Fino Sherry", de fleste tørre hvite viner, Champagne, Rosé-viner |
7 | De fleste søte hvite viner, musserende viner |
Og her en liste fra Apéritif:
|
|